למה כדאי ללמוד אצלנו

מה לומדים במסגרת מדעי כדור הארץ? לרובנו התחום הוא חדש. למדנו עליו רק מעט בתיכון, אולי נתקלנו בו במסגרת טיולים, אולי התעניינו בו אישית. התחום מלא בשאלות מעניינות: מה מניע סופות? איך נוצר גשם? מדוע מתרחשות רעידות אדמה? מאיפה נובעת הלבה המתפרצת בהרי געש? איך נוצרו המחצבים? איך נבנית שונית אלמוגים? מה באמת בונה גביש של מינרל (פרט לאנרגיות טובות ורעות)? ובגדול: על מה אנו דורכים? מאיפה בא הכדור הזה? ועוד יותר מכך, לאן הוא הולך כעת משהשיג האדם די כוח בכדי לשנות אותו? 

תלמידים בסיור לימודי

שאלות כמו אלו חשובות כדי שנוכל להמשיך בשאלות יותר ספציפיות כמו: איך ניתן לנהל נכון את מקורות המים בארץ? איך ניתן להקטין זיהומי עופרת בישראל? האם הכינרת מתמלחת? איך ניתן לעצור את המלחת אקוויפר החוף? האם ניתן להגביר את כמויות הגשם בארץ? מה פוגע בשונית האלמוגים באילת? איך פותרים את בעיית הבורות הנפערים בים המלח ועוד. התשובות, יחד עם עוד שפע שאלות מעניינות נלמדות במסגרת לימודי כדור הארץ, מדעי אטמוספרה, גאולוגיה, אוקיינוגרפיה, ולימודי הסביבה. פתרונן דורש שילוב של כלים מדעיים מתחומי המתמטיקה, המחשבים, הפיסיקה, הכימיה והביולוגיה. לכן, לימודי כדור הארץ נלמדים במסגרת הפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע בקמפוס ספרא היפהפה והשלו שבגבעת רם.

מידע נוסף על תוכניות הלימודים שלנו באתר המידע של האוניברסיטה העברית

מצורפת מצגת על תוכנית הלימודים, מתוך יום האוריינטציה בתחילת שנת הלימודים תשע"ח 2017-2018

מצגת תמונות מסיור באיי הים האגאי 2017

תלמידים בסיור

 

 
״מחנה מיפוי קיץ״ מתקיים בתחילת שנת הלימודים השנייה לתואר בוגר בחוג לגיאולוגיה באוניברסיטה העברית באזור הרי אילת, המחנה עובר באזור תמנע, בקעת רחבעם והר שחמון, ומהווה את קורס הבסיס בלימוד עבודת השדה והמיפוי הגיאולוגי. 
במהלך המחנה לומדים הסטודנטים את עבודת השדה הגיאולוגית: לחקור תא שטח נתון, לתאר את המבנה הגיאולוגי שלו, הרכב הסלעים, יחסי השדה ביניהם, ומכינים מפה גיאולוגית. על בסיס כל אלה משחזרים התלמידים את ההסטוריה הגיאולוגית של האזור תוך התבססות על תצפיות השדה שלהם. 
בקיצור, במחנה הזה לומדים להיות גיאולוגים.

מחנה קיץ