לוח שנה

א ב ג ד ה ו ש

.

כיצד נוצרים נחלים מפותלים? מחקר חדש של חוקרי המכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון הגאולוגי

כיצד נוצרים נחלים מפותלים?
כיצד שיפוע משפיע על מידת הפיתוליות?

מחקר חדש של חוקרי המכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון הגאולוגי עונה על שאלות אלו בעזרת תיעוד נדיר של התפתחות ערוצי הנחלים בעין פשחה (שמורת הטבע עינות צוקים) בתגובה לירידת מפלס ים המלח בעשורים האחרונים.
.

דרושים לחברת ניהול משאבי סביבה בתחום הידרומטריה וחקר הקרקע ובתחום מחקר הידרולוגי.

משרה 1:

חברת ניהול משאבי סביבה מרחיבה את פעילותה לתחום הידרומטריה וחקר הקרקע.

החברה מגייסת לשירותיה מפעילי ומתחזקי ציוד מתקדם למדידות מים וקרקע, חיישנים הידרומטרים וחיישנים למדידות קרקע.

ניטור ועיבוד הנתונים והפקת דוחות הידרולוגים  והידרומורפולוגים.

דרישות:

.

פרופ' אלון עמרני ודר' יונתן גולדסמית בכתבה בגלובס: בדיקות באוניברסיטה העברית חושפות את מקור הזפת בזיהום החופים

יותר משבוע לאחר שהחלו להיפלט אל חופי ישראל כמויות גדולות של זפת, למשרד להגנת הסביבה אין אנליזה סופית שבכוחה לקבוע מהו מקור הזפת - האם מדובר בנפט גולמי, או במזוט על סוגיו השונים. אך בדיקות מעבדה שבוצעו באוניברסיטה העברית ותוצאותיהן הגיעו לידי גלובס, שופכות אור על מקור הזפת. חוקרים מהמכון למדעי כדור הארץ אספו בעצמם דגימות, מהן עולה שמקורה של הזפת הינו בנפט גולמי, ולא בתזקיק נפט דוגמת מזוט.

.

הצצה ראשונה למעמקי מערת המלח הארוכה בעולם:אולפן YNET הצטרף לפרופ' עמוס פרומקין במערה שנמצאת בדרום ים המלח

במרץ 2019 התברר כי מערת מלח"ם היא מערת המלח הארוכה בעולם. אורכה של המערה הוא כעשרה ק"מ והיא ממוקמת בהר סדום הצמוד לים המלח. צוות ynet זכה לסיור במערה שעשתה היסטוריה, שבה אי אפשר לבקר בשלב זה. המערות נחקרו כבר בשנות ה-80 על ידי פרופ' עמוס פרומקין מהמכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית ומנהל המרכז לחקר מערות. הצטרפנו לסיור עם פרופ' פרומקין, שאליו הצטרפו כמה מבני משפחתו - כולל נכדיו.

.

דרוש/ה סטודנט/ית בסיוע לריכוז פרויקטים במחלקה לקיימות.

מסגרת התפקיד כוללת סיוע בריכוז תכניות, מעקב תשלומים, מעקב ביצוע, זימון פגישות, כתיבת פרוטוקולים, ריכוז נתונים ועוד.
דרישות התפקיד:
יכולת ארגונית גבוהה, עבודה מול גורמי פנים וחוץ לעירייה, יכולת בינאישית טובה, יכולת למידה טובה, שליטה טובה בשפה האנגלית, שליטה ביישומי OFFICE, היכרות עם תחומי תכנון, קידום בריאות, סביבה, גיאוגרפיה – יתרון.
היקף עבודה – עד 120 שעות בחודש.
לפרטים:
.

חן דוידסון, פרופ' אלון עמרני ופרופ' אלון אנגרט בכתבה לאולפן YNET על מחקרם: שיטה למדידת הגז, שגם משפיע על קצב שינוי האקלים

השיטה למדידת הגז, שגם משפיע על קצב שינוי האקלים
חוקרים מהאוניברסיטה העברית פיתחו שיטה למדידת שטפי גז ה-COS שנפלטים על ידי האוקיינוסים והאדם. המדידה תוכל לסייע בקביעת השינויים בקצב הפוטוסינתזה הגלובלי, שמשפיעים על ההתחממות כדור הארץ