חדשות

פרופ' אלון עמרני ודר' יונתן גולדסמית בכתבה בגלובס: בדיקות באוניברסיטה העברית חושפות את מקור הזפת בזיהום החופים

9 ספטמבר, 2021

מהו מקור הזפת שנפלט לחופי ישראל? - האם מדובר בנפט גולמי, או במזוט על סוגיו השונים. בדיקות מעבדה שבוצעו באוניברסיטה העברית ותוצאותיהן הגיעו לידי גלובס, שופכות אור על מקור הזפת. חוקרים מהמכון למדעי כדור הארץ אספו בעצמם דגימות, מהן עולה שמקורה של הזפת הינו בנפט גולמי, ולא בתזקיק נפט דוגמת מזוט.

.

דרושים סוקרי/ות שטח לעבודה מיידית

2 ספטמבר, 2021
התחלת עבודה מיידית,  שעות גמישות בעיקר סופ"ש ואחה"צ
חלק ממחקר רחב היקף בנושא השלכת פסולת בטבע, באתרי קק"ל בקרבת המגורים.
מחקר המשלב בין תחומים שונים מדעי החברה, פסיכולוגיה וסביבה
לפרטים נוספים מוזמנים ליצור קשר עם נעמה לב levnaama@gmail.com  052-3689707
.

פרסום ב ynet על מחקרו החדש של פרופ' יגאל אראל וחובריו: הקשר בין ריכוזי עופרת רעילה בעצמות לכרייה

16 אוגוסט, 2021
מחקר על פני כ-12 אלף שנה: הקשר בין ריכוזי עופרת רעילה בעצמות לכרייה

מחקר חדש בהובלת פרופ' יגאל אראל מהמכון למדעי כדור הארץ והחוג למדעי הסביבה באוניברסיטה העברית בחן לראשונה בעולם ריכוזי העופרת בעצמות בני אדם לאורך תקופת זמן ממושכת.במחקר, נבדקו עצמות מלפני כ-12 אלף שנה ועד לפני 350 שנה, נמצא כי ריכוזי עופרת בעצמות של בני אדם משתנים עם הזמן כפונקציה של קצב הכרייה של עופרת.