תואר ראשון

קול קורא למועמדות(ים) לסגל האקדמי לשנת הלימודים 2022 תשפ״ג בכל הדרגות האקדמיות ובכל תחומי המחקר של מדעי כדור הארץ.

15 יוני, 2021

משרות לאנשי סגל (tenure track) במכון למדעי כדור הארץ

המכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים מזמין מועמדות(ים) לסגל האקדמי לשנת הלימודים 2022 תשפ״ג (החל מסתיו 2022) בכל הדרגות האקדמיות ובכל תחומי המחקר של מדעי כדור הארץ.
.

פרסום באתר YNET על מחקר בהובלת דר' יעקב וייס וחובריו שפורסם בכתב העת Nature Communications

3 יוני, 2021
מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Nature Communications, מצא דרך מדויקת לפענח גילים של יהלומים מסוג Fibrous diamonds, הכולאים בתוכם נוזלים עשירי מים ופחמן דו-חמצני, וקישר בינם לבין ההיסטוריה הגיאולוגית של דרום אפריקה, אחד מהאזורים היבשתיים העתיקים ביותר בכדור הארץ.
.

פרסום חדש של אורי ריב וחובריו ב Earth and Planetary Science Letters: שיחזור היסטוריות הקבורה, הרמה וחשיפה של רמת הקולורדו בעזרת איזוטופים מצומדים

25 מאי, 2021

מחקר חדש משחזר את היסטוריות הקבורה, הרמה וחשיפה של רמת הקולורדו (Colorado Plateau) בעזרת תרמומטריה של איזוטופים מצומדים בסלעי גיר ודולומיט (carbonate clumped isotope thermometry).  ממצאי המחקר תומכים בגיל עתיק (פרה-נאוגן) להתחתרות הקניון הגדול (Grand Canyon).

דרוש/ה מומחה/ית XRD למרכז לננומדע ולננוטכנולוגיה באוניברסיטה העברית

18 מאי, 2021

האוניברסיטה העברית בירושלים

הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע – המרכז לננומדע ולננוטכנולוגיה

דרוש/ה

מומחה XRD

תיאור התפקיד:

דורש מהנדס/ת לתכנון מערכות ניקוז והידרולוגיה לפרויקטים בתחום התשתיות.

18 מאי, 2021

לחברה גדולה בארץ לתכנון תשתיות דרוש/ה מהנדס לצוות ניקוז והידרולוגיה לעבודה מאתגרת בתכנון פרויקטים לאומיים של תשתיות בארץ ובחו"ל.

דרישות :

בעל תואר אקדמאי באחד התחומים הבאים: מהנדס/ת סביבה / מים /הנדסה אזרחית / מהנדס חקלאות - ממוסד מוכר. או בעל תואר אקדמאי בתחומי מדעי החברה גאוגרפיה והידרולוגיה.

קול קורא למלגות הצטיינות ללימודי מוסמך בחוג למדעי כדור הארץ 01/05/202

5 מאי, 2021

התכנית מיועדת לתלמידים שיחלו בלימודי המוסמך (ובמסלול ישיר לדוקטורט) בשנת הלימודים תשפ"ב, ויקדישו את מלוא זמנם ללימודים ומחקר. על תלמידים אלה להתחייב להשלים את החובות לתואר, לרבות הגשת תזה, בתוך שנתיים.

אלה שיתקבלו לתכנית, מתחייבים לא לסרב למשרת הוראה.

למתקבלים לתכנית יוענקו:

1. פטור מלא משכר לימוד במשך שנתיים.
  2. מלגת מחייה בגובה 6000 ₪ לחודש למשך שנתיים (24 חודשים).
  3. אפשרות להעסקה במשרת הוראה, תמורת שכר, בנוסף למלגת המחיה.