פרופ' חגי רון

חגי
רון
1944 – 2012

פרופ' חגי רון, איש המכון למדעי כדור הארץ היה מדען מוביל בארץ בתחום הפליאומגנטיות וחקר התכונות המגנטיות של כדור הארץ בעבר הגיאולוגי.
חגי נולד בקיבוץ בית הערבה, גדל בקיבוץ כברי ואת לימודיו האקדמיים עשה באוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט שלו עסקה בשימוש בשיטות פליאומגנטיות לשחזור תנועת  גושי סלעים. לאחר שהשלים השתלמות פוסט-דוקטורט באוניברסיטת סטנפורד חזר חגי ארצה והקים את המעבדה הפליאומגנטית במכון הגיאופיסי. ב-2001 העביר את המעבדה לאוניברסיטה העברית והצטרף לסגל המכון למדעי כדור הארץ.
חגי פיתח שיטות חדשות לשימוש בסיגי מתכת ארכיאולוגיים ותרם רבות להבנת ההיסטוריה הגיאולוגית של ישראל והאזור. חגי היה מדריך נאמן מאד לתלמידיו, שיתף פעולה עם מספר חוקרים גדול מתחומים שונים ופרסם למעלה מ- 60 עבודות מדעיות בתחומי מחקריו השונים.
חגי ב-10 לספטמבר 2012 בקיבוצו כברי.
חבריו יזכרוהו באהבה.

הספד מאת מוטי שטיין