מדעי הסביבה

אודות החוג

האם אתם מודאגים משינויי האקלים? מהן ההשפעות של פעילות האדם על הסביבה?

הלימודים בחוג למדעי הסביבה יעניקו לכם את הכלים והידע הדרושים כדי לענות על שאלות אלו.
החוג יכשיר אתכם להיות חוקרים ואנשי מקצוע שיוכלו להתמודד עם האתגרים הסביבתיים של המאה ה-21.

מה תלמדו בחוג?

תהליכים המעצבים את כדור הארץ – חקר האוקיינוסים, האטמוספירה, היבשות והשפעתם זה על זה.

נושאים סביבתיים בוערים ומה עומד אחריהם: שינויי אקלים, התפשטות מגיפות, ניהול משאבי טבע ועוד.

למידה חוויתית - חלק מהותי מהלימודים בחוג למדעי הסביבה מתבצע בסיורי שטח המאפשרים הבנה מעמיקה של הנושאים הנלמדים בכיתה.

מה עושים עם זה

כבוגרי החוג למדעי הסביבה באוניברסיטה העברית תקבלו את הכלים הדרושים כדי להתמודד עם אתגרים סביבתיים ולהוביל לשינוי חיובי. בסיום הלימודים תוכלו להשתלב במגוון רחב של תחומים:

• חברות ייעוץ סביבתי: ייעוץ לחברות וארגונים בנושאי קיימות.

• סטארטאפים וחברות הייטק: פיתוח טכנולוגיות חדשניות בתחום הסביבה, ניתוח נתונים ותכנות.

• חברות ממשלתיות ומשרדי ממשלה: עבודה במשרדי האנרגיה, הגנת הסביבה, החקלאות ועוד, תוך קידום מדיניות סביבתית ופיתוח פתרונות חדשניים.

• מפעלים בתחומי אגירת אנרגיה, אנרגיות מתחדשות, קיבוע פחמן ועוד טכנולוגיות ירוקות לקידום חדשנות בתחום האנרגיה.

• תחום אבטחת מזון.

• מיחזור פסולת, טיהור והתפלת מים.

• הוראה והדרכה של  ידע מדעי סביבתי במסגרות שונות

• לימודי תארים מתקדמים: המשך לימודים לתואר שני ושלישי באוניברסיטה העברית, פיתוח יכולות מחקר והתמחות בתחום ספציפי.

תוכניות הלימודים

החוג למדעי הסביבה מציע מסלולים ייחודיים לתואר ראשון, המשלבים בין מדעי הסביבה לחוג נוסף (ראו שנתון האוניברסיטה). הלימודים הם במסלול דו חוגי, המשלב מדעי הסביבה עם תחום נוסף. מומלץ לשלב עם חוג נוסף מאותה פקולטה (לדוגמא מדעי כדור הארץ, מדעי המחשב, מדעי החיים, כימיה, פיזיקה).

על מנת להכיר את החומר הנלמד בשנה הראשונה ולהקל על המעבר לתואר הראשון, מומלץ להירשם כבר למכינה הקדם אקדמית. לפרטים נוספים והרשמה

שימו לב: חלק מהחוגים שתוכלו לשלב נמצאים בקמפוס הר הצופים, בעוד החוג למדעי הסביבה נמצא בקמפוס אדמונד י. ספרא, לכן, תכנון מערכת שעות חכם חשוב להצלחתכם. עליכם לוודא שאין חפיפה בזמני הקורסים שלכם, וכן לקחת בחשבון את זמן הנסיעה בין הקמפוסים.

כל תוכניות הלימודים:

מדעי כדור הארץ בהתמחות מדעי כדור הארץ וסביבה דו-חוגי שנה א'  (לימודי חובה בשנה א')

לימודי הסביבה מדעי החיים במסלול דו-חוגי (8032)

לימודי הסביבה כימיה במסלול דו-חוגי (8033)

לימודי הסביבה פיסיקה במסלול דו-חוגי (8034)

לימודי הסביבה  מדעי המחשב במסלול דו-חוגי (8035)

לימודי הסביבה מתמטיקה במסלול דו-חוגי (8036)

לימודי מדעי הסביבה  בהתמחיות אקלים אטמוספרה ואוקייאנוגרפיה במסלול דו-חוגי (6017)

לימודי מדעי הסביבה בהתמחות גאולוגיה במסלול דו-חוגי (6018)

לימודי מדעי הסביבה במסלול דו-חוגי לתלמידים שאינם ממדעי הטבע (8038)

לימודי מדעי הסביבה ומשפטים (8039)

לימודי מדעי הסביבה , גאוגרפיה וגיאואינפורמטיקה במסלול דו-חוגי (8040)

לימודי מדעי הסביבה גיאוגרפיה במסלול דו-חוגי (8041)

למה דווקא אצלנו?

• המקום המושלם לרכוש ידע מדעי מעמיק בתחום הסביבה

• סגל אקדמי מצוין, המורכב ממומחים בעל ניסיון מחקרי בינלאומי עשיר

• יחס אישי – למידה בקבוצות קטנות, גיבוש חברתי ותמיכה לכל אורך התואר

• סיורים מרתקים באתרים סביבתיים כגון: מתקני התפלה, תחנות כוח, תחנות אגירה שאובה, מפעלי ים המלח ועוד

• התמקדות בתהליכים סביבתיים וכלים להתמודדות עם אתגרים

• רק אצלנו התלמידים מתנסים בארגון והנחיית יום עיון הכולל פאנל מומחים הפתוח לקהל הרחב

מכינה בכימיה ומתמטיקה

הלימודים בחוג למדעי כדור הארץ משלבים ידע תיאורטי נרחב עם ניסיון מעשי. קורסים רבים בתוכנית מתבססים על הבנה מעמיקה של כימיה ומתמטיקה, שני תחומים שחיוניים להצלחה בתחום. לכן, אנו ממליצים בחום לכל סטודנט/ית המעוניין/ת ללמוד בחוג, להשתתף במכינה בכימיה ומתמטיקה.

המכינה מיועדת למי שלא למד/ה כימיה בתיכון, וכן למי שנבחן/ה בבגרות:

• 3  יחידות לימוד במתמטיקה וקיבל/ה ציון מתחת ל-85.

• 4 יחידות לימוד במתמטיקה וקיבל/ה ציון מתחת ל-80.

• 5  יחידות לימוד במתמטיקה וקיבל/ה ציון מתחת ל-80.

מטרת המכינה:
  • להקנות כלים בסיסיים בכימיה ומתמטיקה.

• להכין את הסטודנטים/ות לקראת קורסים מתקדמים בכימיה, מתמטיקה ופיזיקה הנלמדים בשנה הראשונה בתואר.

• להקל על תהליך הלימודים ולספק יתרון משמעותי לקראת ההמשך.

הקורס מתקיים במהלך הקיץ, לפני תחילת שנת הלימודים. מספר המקומות מוגבל, לכן מומלץ להירשם מראש בהקדם האפשרי.

לפרטים נוספים והרשמה

יועצי לימודים בחוג

פרופ' סיימון עמנואל | יועץ החוג למדעי כדור הארץ  ולמדעי הסביבה | simon.emmanuel@mail.huji.ac.il

מסלול מואץ לתואר שני

תלמידים המעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים במכון למדעי כדור הארץ יכולים להגיש מועמדות למסלול מואץ לתואר שני כבר במהלך שנה שלישית ללימודיהם. לפרטים נוספים על המסלול

שאלות נפוצות

האם אפשר ללמוד תואר ראשון בחוג למדעי הסביבה ללא חוג נוסף?

לא. תוכנית הלימודים בנויה כמסלול דו-חוגי. כלומר, הסטודנטים נדרשים לבחור חוג ראשי נוסף, לצד לימודיהם בחוג למדעי הסביבה. החוג הנוסף מאפשר להעמיק את הידע בתחום ספציפי, תוך קבלת כלים ותובנות רלוונטיות לעולם הסביבה.

האם אוכל ללמוד בחוג שיטות יישומיות לטיפול בפסולת, טיהור שפכים וכדומה?

החוג למדעי הסביבה שם דגש על הבנת המערכות הטבעיות (אוקיאנוסים, יערות וכו') והתהליכים המתרחשים בהן. בנוסף, החוג מציע מספר קורסים יישומיים. עם זאת, חשוב לציין שזהו אינו תואר בהנדסת סביבה.

האם ניתן ללמוד מרחוק במקרה שאיני יכול להגיע לכיתה?

הלימודים מתקיימים באופן פרונטלי, בכיתה, במעבדה או בסיור. יתכנו קורסים ספציפיים שיועברו באופן מקוון או היברידי, בהתאם להחלטת המרצה. אנו מודעים לכך שתלמידים עשויים להיעדר בשל מילואים או מחלה, לכן חלק מהקורסים מוקלטים וזמינים לצפייה מאוחר יותר. שימו לב שבחוג לגיאולוגיה ישנם קורסי סיור חובה.

האם כל הקורסים נלמדים בשפה העברית?

רוב הקורסים בתואר ראשון מועברים בעברית. תלמידי תואר ראשון נדרשים, בנוסף, ללמוד שני קורסים בשפה האנגלית מתוך החוגים בהם הם לומדים. שפת ההוראה של כל קורס מצויינת בסילבוס.

האם ניתן לקבל מלגה?

באתר המלגות האוניברסיטאי תוכלו לחפש מלגה רלוונטית מתוך מגוון מלגות אפשריות. כמו כן יש לעקוב אחר הפרסומים שונים, המתקבלים בדוא"ל מעת לעת, ומציעים מלגות שונות בתמורה להתנדבות או עשיה חברתית.

תנאי קבלה והרשמה