פרופ' אפרת מורין
קבוצת המחקר עוסקת באינטראקציות שבין מערכות מטאורולוגיות והידרולוגיות בסקלות לוקליות עד גלובליות ובהסתכלות לעבר, להווה ולעתיד. הדגש העיקרי הוא גשם, נגר עילי ושיטפונות, אך כיוונים נוספים (הידרולוגיים, גיאומורפולוגיים, חקלאיים וסביבתיים) גם כן מכוסים (בדרך כלל בשיתוף פעולה עם חוקרים אחרים).
מחקרי הקבוצה כוללים: הבנת תהליכים וגורמים דומיננטיים ביצירת סופות גשם חריגות המובילות לשיטפונות, מידול נגר עילי, זרימת נחלים, שיטפונות וסחף קרקע; מבנה זמן-מרחב של סופות גשם והמאפיינים הסטטיסטיים של עצמות גשם; חישה מרחוק של משקעים; פיתוח מערכות התרעה מפני שיטפונות; הידרולוגיה עירונית; שינויי אקלים והשפעתם על משטר המשקעים, זרימות בנחלים ושיטפונות; השפעת שינויי אקלים על גלי חום, בצורות, והתפתחות אוכלוסיות מזיקים; שחזור משטר המשקעים בעבר ועוד.
גישות המחקר בקבוצה כוללות: פיתוח ויישום מודלים לניתוח והבנת מערכות ותהליכים ולבחינת השערות; פיתוח ויישום "מנועי מזג אוויר" ליצירת רקורד סינטטי בעל תכונות סטטיסטיות מתאימות כקלט למודלים; פיתוח, יישום ופרשנות של מודלי למידת מכונה לקבלת תובנות חדשות על תהליכים הידרולוגיים ועוד.